Premium kvalitāte
Latvijas uzņēmums

Bajāru putra (prosa ar rozīnēm)

  • 1 glāze prosas
  • ½ glāze rozīņu
  • 3 glāzes piena
  • 1 ola
  • 100 g sviesta
  • 4 ēdamkarotes cukura

PAGATAVOŠANAS LAIKS

30min

PORCIJU SKAITS

2 cilvēkiem

IZCELSMES VALSTS

Latvija

Pagatavošana

 

Vispirms sagatavojiet bajāru putras (prosas ar rozīnēm) pagatavošanai nepieciešamos produktus. Ielejiet katliņā vai čuguna pīlē pienu, pievienojiet sāli pēc garšas un 4 ēdamkarotes cukura. Lieciet vārīties uz nelielas uguns. Prosas putraimus ieberiet kādā traukā, divas reizes pārlejiet ar verdošu ūdeni un nokāsiet. Rozīnes noskalojiet zem tekoša, silta ūdens.

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180º C un sāciet vārīt putru. Kad piens uzvārījies, lieciet katliņā noskalotos prosas graudus un rozīnes. Pārklājiet katliņu ar cepamo papīru, uzlieciet katliņam vāku un lieciet putru cepeškrāsnī uz otrā plaukta no apakšas. Vāriet putru cepeškrāsnī 30 minūtes.

Kad putra gatava, sakuliet trauciņā olu, pēc tam piekuliet klāt mīkstu sviestu vai margarīnu. Izņemiet katliņu ar putru no plīts un, strauji maisot putru, pievienojiet tai ar olu sakulto sviestu. Uzlieciet katliņam vāku, ietiniet to avīzē, bet pēc tam − segā. Atstājiet bajāru putru pastāvēt 20 minūtes.

Lieciet putru šķīvjos. Lai būtu vēl garšīgāk, dzeriet klāt pienu. Bajāru putra (prosa ar rozīnēm) ir garšīga arī atdzisusi. Atdzisušu putru var pasniegt pārlietu ar pienu. Lai labi garšo!

Atpakaļ

Piemērotākie produkti

Prosa

Graudaugi

-