Premium kvalitāte
Latvijas uzņēmums

Cūkgaļas plovs

  • ~ 500 g rīsu
  • 1 liela vai dažas mazas ķiploku galviņas
  • 1 kg cūkgaļas
  • 2 burkāni
  • 2 lieli sīpoli
  • sāls
  • pipari
  • garšvielu maisījums

PAGATAVOŠANAS LAIKS

1st

PORCIJU SKAITS

4 cilvēkiem

IZCELSMES VALSTS

Latvija

Pagatavošana

  • Sagrieziet gabaliņos sīpolus.
  • Sarīvējiet burkānus uz rupjās dārzeņu rīves.
  • Pievienojiet sasmalcinātos sīpolus un burkānus gaļai.
  • Visu samaisiet un cepiet līdz sīpoli paliek zeltaini un arī burkāni iegūst citas krāsas nianses.
  • Pievienojiet garšvielas un sāli. Ielejiet katlā tik daudz ūdens, lai tas nosedz gaļu. Uzlieciet vāku un nedaudz pasautējiet.
  • Pieberiet rīsus un samaisiet.
  • Vēlreiz pielejiet ūdeni tik daudz, lai tas nosedz visu katla saturu.
  • Uzlieciet katlam vāku, noregulējiet pavisam nelielu liesmiņu un vāriet līdz rīsi top mīksti. Nemaisiet!
  • Kad rīsi uzbrieduši un virspusē palikuši mīksti, cūkgaļas plovs ir gatavs. Noņemiet katliņu no uguns.

Ņemiet veselu ķiploka galviņu un iespraudiet plovā tā, lai plovs to nosedz. Atstājiet ievilkties apmēram 15 min. Tas dos Jūsu cūkgaļas plovam ķiploku garšu. Pirms ēšanas ķiploku izņemiet. Varat ķiploku pasniegt arī kopā ar plovu.  Lai labi garšo!

Daži ieteikumi:

  • Jo vairāk burkānu, jo cūkgaļas plovs dzeltenāks.
  • Ja burkāni negaršo, tos klāt nelieciet.
  • Ķiploka galviņa plovam ir jāpievieno vesela. Tas dos fantastisku garšu. Kā norāda receptes autore „Pirmo reizi redzot kā ķiploku iesprauž plovā, neticēju, ka tas piedos ķiploku garšu. Tagad ticu. Arī ķiploks pēc izņemšanas no plova ir ļoti garšīgs.
  • Kā garšvielas varat izmantot kariju, hmeli-suneli, sāli, maltus melnos piparus, lauru lapas, kaltētas dilles, maltu koriandru, ķiploku.
Atpakaļ

Piemērotākie produkti

Rīsi Parboiled

Graudaugi

-