Premium kvalitāte
Latvijas uzņēmums

Elementārā- zirņu putra

  • 1 glāze šķelto zirņu
  • 2-3 burkāni
  • 2 sīpoli (olu lielumā)
  • 2 sviesta piciņas
  • 1 liellopu buljona kubiciņš

PAGATAVOŠANAS LAIKS

25min

PORCIJU SKAITS

5 cilvēkiem

IZCELSMES VALSTS

Latvija

Pagatavošana

 

Ielejiet bļodiņā glāzi zirņu un aplejiet ar tādu daudzumu verdoša ūdens, lai visi zirņi būtu nosegti. Atstājiet zirņus mērcēties veselu nakti.

Nākamajā dienā ielejiet katliņā 3-3,5 glāzes ūdens un lieciet vārīties. Ņemiet no bļodiņas ar sietiņu laukā zirņus, pārlieciet tos katlā un pievienojiet buljona kubiciņu. Nomizojiet un sagrieziet burkānus mazos kubiciņos un metiet tos katlā vārīties. Kamēr elementārā-zirņu putra vārās, ik pa laikam to apmaisiet. Neaizmirstiet arī periodiski pārbaudīt, cik zirņi ir cieti.

Nomizojiet un sagrieziet sīpolus. Lieciet tos cepties uz pannas, cepšanai izmantojot sviestu.

Kad zirņi ir kļuvuši mīksti, pievienojiet tiem apceptos sīpolus un sviesta piciņu. Vēl mazliet pasautējiet elementāro-zirņu putru. Ēdiens ir gatavs. Lai labi garšo!

Elementārā-zirņu putra vislieliskāk garšo, ja piekož klāt rupjmaizi un dzer kefīru. 

Atpakaļ

Piemērotākie produkti

-