Premium kvalitāte
Latvijas uzņēmums

Gardās zirņu pikas

  • 500 g vārītu pelēko zirņu
  • 200 g vārītu kartupeļu
  • 200 g žāvētas gaļas
  • 1 sīpols
  • sāls, pipari.
  • Mērcei:
  • 2 lieli sīpoli
  • 2-3 ēdamkarotes krējuma
  • nedaudz eļļas
  • sāls

PAGATAVOŠANAS LAIKS

30min

PORCIJU SKAITS

4 cilvēkiem

IZCELSMES VALSTS

Latvija

Pagatavošana

Iepriekš izvāriet zirņu piku pagatavošanai nepieciešamos zirņus un kartupeļus.

Kartupeļus sastampājiet, samaliet vai sasmalciniet blenderī. Pēc tam to pašu izdariet ar pelēkajiem zirņiem. (Gardo zirņu piku autore stāsta, ka pati kartupeļu sagatavošanai lietojot stampu, bet zirņus gatavo, izmantojot blenderi.) Iegūtās masas sajauciet kopā un kārtīgi samaisiet. 

Sīpolu sagrieziet smalkos kubiciņos, apcepiet brūnus. Vēlāk pievienojiet arī sagrieztu žāvēto gaļu. Pārkaisiet ar pipariem, ja nepieciešams, arī sāli. Vēl pāris minūtes visu pacepiet.

Apcepto gaļu un sīpola gabaliņus kopā ar taukiem pievienojiet zirņu un kartupeļu masai. Atkal visu labi samaisiet. 

No masas veidojiet bumbiņas jeb zirņu pikas. 

Gardās zirņu pikas ir gatavas! Varat ēst uzreiz, pasniedzot ar kefīru. Bet receptes autorei tās vislabāk garšo siltas, pat karstas. Ja arī Jūs labprāt baudītu siltas gardās zirņu pikas, novietojiet tās uz paplātes un lieciet cepeškrāsnī uz 10-15 min.

Kamēr zirņu pikas silst, varat uztaisīt arī krējuma-sīpolu mērci, kas ļoti labi garšo kopā ar zirņu pikām un kefīru! Sagrieziet ripiņās sīpolus un cepiet, līdz tie kļūst mīksti. Sīpolus sagrieziet ripiņās, cepiet līdz tie kļūst mīksti, tad pievienojiet pāris ēdamkarotes krējuma un nedaudz sāls. Pasautējiet visu 1 minūti un mērce gatava! Gardās zirņu pikas ar mērci pasniedziet uzreiz. Lai labi garšo!  

Atpakaļ

Piemērotākie produkti

-