Premium kvalitāte
Latvijas uzņēmums

Griķi ar burkāniem

  • sīpols
  • griķi
  • burkāni
  • garšvielas

PAGATAVOŠANAS LAIKS

1min

PORCIJU SKAITS

2 cilvēkiem

IZCELSMES VALSTS

Latvija

Pagatavošana

No sākuma apcepiet 1 smalki sagrieztu sīpolu. Pēc tam uz pannas uzberiet   150-200 g griķu/rīsu un pāris minūtes cepiet. Pievienojiet arī sīki sagrieztus burkānus. Klasiskajā variantā lieciet tik burkānus, cik būs ēdēju. Tomēr, ja burkāni ļoti garšo, varat pievienot arī vairāk. Lejiet pāri verdošu ūdeni tik daudz, lai viss pannas saturs būtu nosegts. Pēc tam pāri griķiem ar burkāniem uzberiet dažādas garšvielas (kariju, ingveru, sāli u.c.) un turpiniet vārīt, ik pa laikam apmaisot ēdienu. Ja ūdens izvārās par ātru, pielejiet vēl. Kad griķi ar burkāniem ir gatavi, izkārtojiet ēdienu uz šķīvja un baudiet! Lai labi garšo!

Atpakaļ

Piemērotākie produkti

Griķi

Graudaugi

-