Premium kvalitāte
Latvijas uzņēmums

Grūbu risoto ar sēnēm

  • 300 g grūbu
  • 3 glāzes sakņu buljona
  • 250 g šampinjonu
  • sauja kaltētu sēņu
  • 100 − 150 ml saldā krējuma
  • 60 – 70 g cieta siera
  • 200 ml baltvīna
  • 1 sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • saišķītis pētersīļu
  • daži timiāna zariņi
  • eļļa vai sviests cepšanai

PAGATAVOŠANAS LAIKS

1st

PORCIJU SKAITS

4 cilvēkiem

IZCELSMES VALSTS

Latvija

Pagatavošana

 

Sasmalciniet sīpolus un ķiplokus un sakarsētās taukvielās apcepiet tos zeltainus. Pievienojiet šķēlītēs sagrieztas sēnes un apcepiet arī tās. Pēc tam lieciet klāt noskalotas un nosusinātas grūbas un, vienlaicīgi maisot, mazliet apcepiet tās. Grūbu risoto ar sēnēm ir ēdiens, kas glabā sevī veselu garšu buķeti. Lai tā būtu gana piesātināta, droši lieciet iekšā gan saberztas kaltētas sēnes, gan timiānu, un pielejiet arī vīnu. Maisiet un ļaujiet vīnam uzsūkties. Lēni pa daļām lejiet klāt buljonu, maisiet un gaidiet, līdz arī tas uzsūksies grūbās. Šis process aizņems apmēram 45 min. Tad pielejiet saldo krējumu, uzrīvējiet sieru, uzvāriet risoto un iemaisiet sasmalcinātus pētersīļus.

Ar pagatavoto daudzumu grūbu risoto ar sēnēm būs pietiekami, lai paēstu 4 cilvēku liela kompānija. Lai labi garšo!

Atpakaļ

Piemērotākie produkti

Grūbas

Graudaugi

-