Premium kvalitāte
Latvijas uzņēmums

Grūbu un kartupeļu biezputra (bukstiņbiezputra)

  • 500 g grūbu
  • 7 kartupeļi
  • 3-4 sīpoli
  • žāvēta cūkgaļa
  • piens, sviests (var iztikt arī bez tā)

PAGATAVOŠANAS LAIKS

45min

PORCIJU SKAITS

2 cilvēkiem

IZCELSMES VALSTS

Latvija

Pagatavošana

 

Vairākas reizes skalojiet grūbas aukstā ūdenī, līdz ūdens vairs nav duļķains. Iespējams, vajadzēs skalot pat 5 reizes. Noskalotās grūbas lieciet katliņā un aplejiet ar tīru, aukstu ūdeni. Atstājiet tās mērcēties vismaz 2-5 stundas. Pēc tam nokāsiet ūdeni un varat vēl vienu reizi grūbas noskalot. Tad aplejiet ar ūdeni un lieciet vārīties.

Kad ūdens mazliet sāk burbuļot, nolejiet ūdeni un aplejiet ar pirms tam sagatavotu piena un ūdens maisījumu, kas sajauks attiecībās 1:1. (Varat grūbas vārīt arī tīrā ūdenī). Pievienojiet grūbām sagrieztus kartupeļus un aplejiet ar piena/ūdens maisījumu tā, lai viss būtu viegli nosegts. Vāriet, ik pa laikam apmaisot.

Kad ēdiens sāk kārtīgi vārīties, izslēdziet uguni un apsedziet katliņu ar dvieli vai siltu segu un atstājiet apmēram pusstundu uz plīts sutināties. Pēc tam lieciet ēdienu atkal vārīties uz mazas uguns apmēram 10-20 min, ik pa laikam apmaisot. Kad gandrīz viss šķidrums jau ir izgarojis, pievienojiet mazliet sviesta, pieberiet sāli un samaisiet. Kad sviests ir izkusis, ņemiet grūbu un kartupeļu biezputru (bukstiņbiezputru) nost no uguns. Atkal katliņu kārtīgi satiniet dvielī vai segā un atstājiet 30 minūtes. Tagad bukstiņbiezputra ir pilnībā gatava un ieguvusi vislabākās garšas īpašības. Lai labi garšo! 

Atpakaļ

Piemērotākie produkti

Grūbas

Graudaugi

-