Premium kvalitāte
Latvijas uzņēmums

Kami (pelēko zirņu un kartupeļu biezputra)

  • 500 g pelēko zirņu
  • 500 g kartupeļu
  • 0,5 l piena
  • 300 g žāvētas cauraugušas cūkgaļas
  • 200 g skābā krējuma
  • 2 sīpoli

PAGATAVOŠANAS LAIKS

1st 30min

PORCIJU SKAITS

3 cilvēkiem

IZCELSMES VALSTS

Latvija

Pagatavošana

 

Iepriekšējā vakarā pirms kami (pelēko zirņu un kartupeļu biezputras) gatavošanas iemērciet zirņus.

Izmirkušos zirņus lieciet vārīties katlā ar ūdeni. Sagrieziet šķēlēs kartupeļus. Kad zirņi gandrīz gatavi, pievienojiet tiem kartupeļus. Kad zirņi un kartupeļi izvārījušies, nolejiet ūdeni un ar koka stampiņu samīciet visu biezputrā, pielejot klāt vārītu pienu.

Sīpolus un žāvēto gaļu sagrieziet kubiciņos un uz pannas apcepiet. Beigās pievienojiet skābo krējumu (tik daudz, lai sanāktu mērcīte). Biezputra gatava. Lai labi garšo!

Kā stāsta receptes autore, kami (pelēko zirņu un kartupeļu biezputra) viņas dzimtā tiek vārīta jau daudzās paaudzēs. Tā ir ļoti garšīga arī tad, ja nākamajā dienā to uz pannas sasilda. Pelēko zirņu un kartupeļu biezputra lieliski garšo kopā ar marinētiem vai skābētiem gurķiem un kefīru.  

Atpakaļ
-