Premium kvalitāte
Latvijas uzņēmums

Ķinka-kartupeļu putraimu biezputra

  • ½ litrs piena
  • 1 kg kartupeļu
  • 200 g miežu putraimu
  • 300 g cauraugušas žāvētas cūkgaļas
  • 1 vidēji liels sīpols
  • skābs krējums
  • sāls

PAGATAVOŠANAS LAIKS

1st

PORCIJU SKAITS

4 cilvēkiem

IZCELSMES VALSTS

Latvija

Pagatavošana

 

Iepriekš izmērcētus putraimus ūdenī izvāriet biezputrā. Izvāriet nomizotus kartupeļus un sastampājiet ar stampiņu.

Katliņā samaisiet sastampātos kartupeļus kopā ar putraimu biezputru, pielejiet pienu un maisot vāriet tik ilgi, līdz putra sāk burbuļot.

Ķinka-kartupeļu putraimu biezputra vislabāk garšo kopā ar gaļas mērci. Sagrieziet gaļu un sīpolu un uz pannas uzcepiet. Karstai gaļai piemaisiet diezgan daudz skābā krējuma.

Kā stāsta receptes autore, viņas vecāmamma ķinka-kartupeļu putraimu biezputru noformēja šādi: šķīvja vidū lika putru, putras vidū izveidoja iedobuli, iedobulī salēja mērcīti. Lai labi garšo! 

Atpakaļ

Piemērotākie produkti

Miežu Putraimi

Graudaugi

-