Premium kvalitāte
Latvijas uzņēmums

Kūpināto ribiņu-šķelto zirņu zupa

  • 1 kg žāvētu cūkas ribiņu
  • 250 g šķelto zirņu
  • 4 vidēji lieli kartupeļi
  • 1 liels burkāns
  • 1 liels sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 3 l ūdens

PAGATAVOŠANAS LAIKS

3st

PORCIJU SKAITS

4 cilvēkiem

IZCELSMES VALSTS

Latvija

Pagatavošana

 

Atstājiet zirņus ūdenī mērcēties apmēram 2 stundas. Žāvētās ribiņas vāriet apmēram 1,5 stundu. Tikmēr nomizojiet kartupeļus un sagrieziet tos kubiciņos. Smalki sagrieziet sīpolu, nomizojiet un sarīvējiet burkānu.

Kad ribiņas izvārījušās, ņemiet tās ārā no ūdens un notīriet gaļu no kauliem. Nolejiet zirņiem ūdeni un lieciet tos buljonā vārīties. Pēc kāda laiciņa lieciet iekšā arī kartupeļus. Tad arī notīrīto gaļiņu varat likt atpakaļ zupā un vārīt uz lēnas uguns.

Sīpolus un burkānus cepiet uz pannas, līdz tie ieguvuši zeltītu nokrāsu. Piespiediet klāt arī ķiplokus. Visas sastāvdaļas samaisiet un metiet klāt topošajai kūpināto ribiņu-šķelto zirņu zupai. Vēl tikai pievienojiet sāli, un, kad zirņi kļuvuši mīksti, kūpināto ribiņu-šķelto zirņu zupa ir gatava. Lai labi garšo! 

Atpakaļ

Piemērotākie produkti

-