Premium kvalitāte
Latvijas uzņēmums

Grūbu risoto ar sēnēm

Sasmalciniet sīpolus un ķiplokus un sakarsētās taukvielās apcepiet tos zeltainus. Pievienojiet šķēlītēs sagrieztas sēnes un apcepiet arī tās. Pēc tam lieciet klāt noskalotas un nosusinātas grūbas un, vienlaicīgi maisot, mazliet apcepiet tās. ...

Skatīt recepti
Skatīt recepti
  • 300 g grūbu
  • 3 glāzes sakņu buljona
  • 250 g šampinjonu
  • sauja kaltētu sēņu
  • 100 − 150 ml saldā krējuma
  • ...

PAGATAVOŠANAS LAIKS

1st

PORCIJU SKAITS

4 cilvēkiem

Grūbu risoto ar sēnēm

Dzelteno zirņu kotletes ikdienai un svētkiem

Dzelteno zirņu kotletes ikdienai un svētkiem noteikti iemīļos gardēži, kam patīk eksperimentēt.

Skatīt recepti
Skatīt recepti
  • Ikdienas maltītei:
  • 250 g dzelteno šķelto zirņu (vārīti – 500 g),
  • 2 olas,
  • 2 šķēles graudu baltmaizes,
  • 2 nelieli sīpoli,
  • ...

PAGATAVOŠANAS LAIKS

45min

PORCIJU SKAITS

4 cilvēkiem

Dzelteno zirņu kotletes ikdienai un svētkiem

Gardās zirņu pikas

Iepriekš izvāriet zirņu piku pagatavošanai nepieciešamos zirņus un kartupeļus.

Skatīt recepti
Skatīt recepti
  • 500 g vārītu pelēko zirņu
  • 200 g vārītu kartupeļu
  • 200 g žāvētas gaļas
  • 1 sīpols
  • sāls, pipari.
  • ...

PAGATAVOŠANAS LAIKS

30min

PORCIJU SKAITS

4 cilvēkiem

Gardās zirņu pikas

Pupiņas ar vistu, sieru un ķiplokiem

Pupiņas ar vistu, sieru un ķiplokiem ir pikants, paass ēdiens.

Skatīt recepti
Skatīt recepti
  • 1 vistas fileja
  • 1 sīpols
  • 1 bundža konservētu brūno čili pupiņu
  • pilna sauja siera
  • 1 daiviņa ķiploka
  • ...

PAGATAVOŠANAS LAIKS

15min

PORCIJU SKAITS

2 cilvēkiem

Pupiņas ar vistu, sieru un ķiplokiem

Ķinka-kartupeļu putraimu biezputra

Iepriekš izmērcētus putraimus ūdenī izvāriet biezputrā. Izvāriet nomizotus kartupeļus un sastampājiet ar stampiņu.

Skatīt recepti
Skatīt recepti
  • ½ litrs piena
  • 1 kg kartupeļu
  • 200 g miežu putraimu
  • 300 g cauraugušas žāvētas cūkgaļas
  • 1 vidēji liels sīpols
  • ...

PAGATAVOŠANAS LAIKS

1st

PORCIJU SKAITS

4 cilvēkiem

Ķinka-kartupeļu putraimu biezputra

Skābeņu zupa ar miežu putraimiem

Vispirms sagatavojiet visus nepieciešamos produktus, kuri būs skābeņu zupas ar miežu putraimiem sastāvā.

Skatīt recepti
Skatīt recepti
  • 150 g miežu putraimu
  • 2-4 vidēja lieluma kartupeļi
  • ~ 250 g žāvētu ribiņu
  • ~ 150-200 g mājās sālītu skābeņu
  • vārītas olas (skaits atkarīgs no ēdēju daudzuma)
  • ...

PAGATAVOŠANAS LAIKS

50min

PORCIJU SKAITS

2 cilvēkiem

Skābeņu zupa ar miežu putraimiem

Bajāru putra (prosa ar rozīnēm)

Vispirms sagatavojiet bajāru putras (prosas ar rozīnēm) pagatavošanai nepieciešamos produktus. Ielejiet katliņā vai čuguna pīlē pienu, pievienojiet sāli pēc garšas un 4 ēdamkarotes cukura. Lieciet vārīties uz nelielas uguns. Prosas putraimus ieberiet kādā ...

Skatīt recepti
Skatīt recepti
  • 1 glāze prosas
  • ½ glāze rozīņu
  • 3 glāzes piena
  • 1 ola
  • 100 g sviesta
  • ...

PAGATAVOŠANAS LAIKS

30min

PORCIJU SKAITS

2 cilvēkiem

Bajāru putra (prosa ar rozīnēm)

Kami (pelēko zirņu un kartupeļu biezputra)

Iepriekšējā vakarā pirms kami (pelēko zirņu un kartupeļu biezputras) gatavošanas iemērciet zirņus.

Skatīt recepti
Skatīt recepti
  • 500 g pelēko zirņu
  • 500 g kartupeļu
  • 0,5 l piena
  • 300 g žāvētas cauraugušas cūkgaļas
  • 200 g skābā krējuma
  • ...

PAGATAVOŠANAS LAIKS

1st 30min

PORCIJU SKAITS

3 cilvēkiem

Kami (pelēko zirņu un kartupeļu biezputra)

Kūpināto ribiņu-šķelto zirņu zupa

Atstājiet zirņus ūdenī mērcēties apmēram 2 stundas. Žāvētās ribiņas vāriet apmēram 1,5 stundu. Tikmēr nomizojiet kartupeļus un sagrieziet tos kubiciņos. Smalki sagrieziet sīpolu, nomizojiet un sarīvējiet burkānu.

Skatīt recepti
Skatīt recepti
  • 1 kg žāvētu cūkas ribiņu
  • 250 g šķelto zirņu
  • 4 vidēji lieli kartupeļi
  • 1 liels burkāns
  • 1 liels sīpols
  • ...

PAGATAVOŠANAS LAIKS

3st

PORCIJU SKAITS

4 cilvēkiem

Kūpināto ribiņu-šķelto zirņu zupa

Pupiņu zupa ar malto gaļu (sātīga un garšīga)

Nolejiet pupiņām šķidrumu un noskalojiet tās. Sīki sagrieziet sīpolus un izspiediet caur spiedi ķiplokus.

Skatīt recepti
Skatīt recepti
  • 1 bundžiņa balto pupiņu
  • 1 bundžiņa sarkano pupiņu
  • 1 bundžiņu tomātu savā sulā
  • 2 lieli kartupeļi
  • 400 g maltās gaļas (pēc izvēles)
  • ...

PAGATAVOŠANAS LAIKS

45min

PORCIJU SKAITS

1 cilvēkam

Pupiņu zupa ar malto gaļu (sātīga un garšīga)

Miežu biezputra ar sēnēm

Vispirms noskalojiet galveno miežu biezputras ar sēnēm sastāvdaļu – putraimus. Noteciniet lieko ūdeni.

Skatīt recepti
Skatīt recepti
  • 100 g miežu putraimu
  • 50-60 g kaltētu sēņu
  • 200 g speķa
  • 1 glāze piena
  • 2 ķiploka daiviņas
  • ...

PAGATAVOŠANAS LAIKS

50min

PORCIJU SKAITS

3 cilvēkiem

Miežu biezputra ar sēnēm

Grūbu zupa „99”

Lielā pannā sakarsējiet 1 ēdamkaroti eļļas, lieciet uz pannas gabaliņos sagrieztu žāvētu cūkgaļu, kā arī smalki sakapātas garšvielas: ķiplokus, sīpolu, pētersīļus, majorānu un baziliku. Sautējiet 4-5 minūtes.

Skatīt recepti
Skatīt recepti
  • 450 g grūbu
  • 75 g cūkgaļas
  • 6 ēdamkarotes parmezāna siera
  • 2 tomāti
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • ...

PAGATAVOŠANAS LAIKS

55min

PORCIJU SKAITS

4 cilvēkiem

Grūbu zupa „99”

Prosas biezputra

Lai prosas biezputra sanāktu ļoti garda, vispirms prosu kārtīgi noskalojiet (līdz ūdens vairs nav duļķains). Pēc tam lieciet prosu katliņā, pievienojiet sāli un pārlejiet ar ūdeni.

Skatīt recepti
Skatīt recepti
  • 1 glāze prosas
  • 1 glāze piena
  • 2 glāzes ūdens
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 4 tējkarotes cukura
  • ...

PAGATAVOŠANAS LAIKS

45min

PORCIJU SKAITS

2 cilvēkiem

Prosas biezputra

Taukšķēti zirņi

Noskalojiet pelēkos zirņus un vāriet uz nelielas uguns. Beigās pievienojiet sāli un nolejiet ūdeni.

Skatīt recepti
Skatīt recepti
  • pelēkie zirņi
  • cūku tauki
  • ūdens
  • sāls

PAGATAVOŠANAS LAIKS

2st

PORCIJU SKAITS

2 cilvēkiem

Taukšķēti zirņi

Elementārā- zirņu putra

Pākšaugi bagātīgi satur proteīnus, tāpēc to ēdieni, tostarp elementārā-zirņu putra, ir lieliska alternatīva gaļai. Gards, lēts un veselīgs ēdiens! Tikai jāatceras, ka pākšaugus, īpaši zirņus, labāk neēst pirms došanās uz ballīti, teātri u.c. ...

Skatīt recepti
Skatīt recepti
  • 1 glāze šķelto zirņu
  • 2-3 burkāni
  • 2 sīpoli (olu lielumā)
  • 2 sviesta piciņas
  • 1 liellopu buljona kubiciņš

PAGATAVOŠANAS LAIKS

25min

PORCIJU SKAITS

5 cilvēkiem

Elementārā- zirņu putra

„Mani” pupiņu salāti

„Mani” pupiņu salāti, kā šos salātus ir nodēvējusi receptes autore, ir garšīgi un viegli pagatavojumi.

Skatīt recepti
Skatīt recepti
  • 1 bundžiņa balto pupiņu
  • 1 bundžiņa kukurūzas
  • 2 paprikas pākstis
  • gabaliņš liesas kūpinātas gaļas
  • 1 sīpols
  • ...

PAGATAVOŠANAS LAIKS

15min

PORCIJU SKAITS

1 cilvēkam

„Mani” pupiņu salāti

Pupiņu un putraimu zupa

Vispirms sagatavojiet visas pupiņu un putraimu zupas pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas.

Skatīt recepti
Skatīt recepti
  • 700 g žāvētu cūkas ribiņu
  • 300 g pupiņu
  • 1 glāze putraimu
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • ...

PAGATAVOŠANAS LAIKS

1st

PORCIJU SKAITS

1 cilvēkam

Pupiņu un putraimu zupa

Grūbu un kartupeļu biezputra (bukstiņbiezputra)

Kā stāsta receptes autore, grūbu un kartupeļu biezputra (bukstiņbiezputra) ir iemīļots ēdiens jau no viņas bērnības laikiem. Viņa šo recepti tikai mazliet ir papildinājusi.

Skatīt recepti
Skatīt recepti
  • 500 g grūbu
  • 7 kartupeļi
  • 3-4 sīpoli
  • žāvēta cūkgaļa
  • piens, sviests (var iztikt arī bez tā)

PAGATAVOŠANAS LAIKS

45min

PORCIJU SKAITS

2 cilvēkiem

Grūbu un kartupeļu biezputra (bukstiņbiezputra)

Mannas pankūkas ar zemeņu mērci

Vispirms jāpagatavo pankūkas. Uzvāriet pienu un, nepārtraukti maisot, beriet tajā mannas putraimus. Pievienojiet sāli un vāriet ilgākais 10 min uz nelielas uguns, kamēr putra sabiezē. Atdzesējiet putru un iekuliet tajā iepriekš sakultas olas. ...

Skatīt recepti
Skatīt recepti
  • 1,5 glāzes piena
  • 125 g (5 ēdamkarotes) mannas
  • 2 olas
  • 300 g zemeņu
  • 150 g cukura
  • ...

PAGATAVOŠANAS LAIKS

30min

PORCIJU SKAITS

1 cilvēkam

Mannas pankūkas ar zemeņu mērci

Pelēkie zirņi

Lai pelēkie zirņi ātrāk izvārītos, vēlams tos iemērkt ūdenī un atstāt tos tur vismaz 4-5 stundas, vislabāk pat visu nakti.

Skatīt recepti
Skatīt recepti
  • 500 g pelēko zirņu
  • 300-400 g žāvētas krūtiņas vai jebkuras citas žāvētas gaļas
  • 2 vidēji lieli sīpoli
  • kefīrs
  • ūdens
  • ...

PAGATAVOŠANAS LAIKS

2st

PORCIJU SKAITS

5 cilvēkiem

Pelēkie zirņi
-