Premium kvalitāte
Latvijas uzņēmums

Miežu biezputra ar sēnēm

  • 100 g miežu putraimu
  • 50-60 g kaltētu sēņu
  • 200 g speķa
  • 1 glāze piena
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 sīpols
  • 750 ml ūdens
  • sāls, pipari (pēc garšas)

PAGATAVOŠANAS LAIKS

50min

PORCIJU SKAITS

3 cilvēkiem

IZCELSMES VALSTS

Latvija

Pagatavošana

 

Vispirms noskalojiet galveno miežu biezputras ar sēnēm sastāvdaļu – putraimus. Noteciniet lieko ūdeni.

Sagrieziet gabaliņos speķi. 2/3 no visa speķa lieciet uz sakarsētas pannas un izmantojiet kā taukvielu. Pēc tam iztecinātajos taukos apcepiet putraimus. Beriet putraimus katlā, pārlejiet ar ūdeni, pievienojiet sāli un vāriet, līdz tie gatavi.

Pārlejiet sēnes ar aukstu pienu. Pēc 10 min sēnes izņemiet no piena un sīki sasmalciniet.

Sakapājiet sīpolu un apcepiet kopā ar atlikušo speķi. Pievienojiet sēnes, piparus un ar sāli saberztu ķiploku.

Sajauciet putru ar sēņu masu un lieciet ietaukotā veidnē. Cepiet 180 grādos apmēram 10 min, līdz miežu biezputra ar sēnēm pārklājas ar kraukšķīgu un zeltainu garoziņu. Lai labi garšo!

Atpakaļ

Piemērotākie produkti

Miežu Putraimi

Graudaugi

-