Premium kvalitāte
Latvijas uzņēmums

Pupiņu zupa ar malto gaļu (sātīga un garšīga)

  • 1 bundžiņa balto pupiņu
  • 1 bundžiņa sarkano pupiņu
  • 1 bundžiņu tomātu savā sulā
  • 2 lieli kartupeļi
  • 400 g maltās gaļas (pēc izvēles)
  • 2 burkāni
  • 600 ml gaļas buljona (bet var arī izmantot sakņu buljonu)
  • 1 sīpols
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • garšvielas: lauru lapas, melnie pipari, 3-4 krustnagliņas, sāls
  • sakapāti pētersīļi

PAGATAVOŠANAS LAIKS

45min

PORCIJU SKAITS

1 cilvēkam

IZCELSMES VALSTS

Latvija

Pagatavošana

Nolejiet pupiņām šķidrumu un noskalojiet tās. Sīki sagrieziet sīpolus un izspiediet caur spiedi ķiplokus.

Kopā ar sīpoliem un burkāniem olīveļļā apcepiet malto gaļu. Pievienojiet sāli un piparus.

Ielejiet katlā buljonu, lieciet iekšā tomātus, tomātu pastu un pievienojiet visus apceptos produktus. Pupiņu zupas ar malto gaļu garšu papildiniet, pievienojot lauru lapu. 

Kad buljons uzvārījies, lieciet klāt mazos kubiciņos sagrieztus kartupeļus un vāriet 15 min uz vidēji lielas uguns. Tad pieberiet pupiņas, garšvielas, ķiplokus, zaļumus, uzvāriet un noņemiet zupu no uguns. Ļaujiet pupiņu zupai ar malto gaļu nostāvēties. Lai labi garšo!

(Kā apgalvo receptes autore, sātīgā un garšīgā pupiņu zupa ar malto gaļu nav vis viņas izgudrojums, bet ņemta no citiem avotiem. Tomēr tā ir tik garda, ka viņa nolēmusi ar šo atklājumu padalīties arī ar citiem).  

Atpakaļ
-