Premium kvalitāte
Latvijas uzņēmums

Pelēkie zirņi

  • 500 g pelēko zirņu
  • 300-400 g žāvētas krūtiņas vai jebkuras citas žāvētas gaļas
  • 2 vidēji lieli sīpoli
  • kefīrs
  • ūdens
  • sāls, pipari

PAGATAVOŠANAS LAIKS

2st

PORCIJU SKAITS

5 cilvēkiem

IZCELSMES VALSTS

Latvija

Pagatavošana

Kad zirņi ir izmirkuši ūdenī, varat sākt tos gatavot. Nolejiet ūdeni, kurā zirņi stāvējuši. Varat vēl paskalot tos tekošā ūdenī, izmantojot caurduri vai sietu. Ielejiet katlā tīru ūdeni (apmēram pusi no katla vai mazāk, atkarībā no tā, cik tad daudz zirņus gatavosiet). Beriet katlā pelēkos zirņus un vāriet.

Ik pa laikam vēlams nosmelt putas. 

Pelēkie zirņi vārās apmēram 1,5-2 stundas. Ja ūdens ir iztvaikojis pirms zirņi ir gatavi, pielejiet klāt vārošu ūdeni. Kad zirņi jau ir gandrīz izvārījušies, pievienojiet apmēram 1 ēdamkaroti sāls.

Sagrieziet kubiciņos gaļu un sīpolus un lieciet uz pannas cepties. Eļļu izmantot nav vajadzības, jo no gaļas iztecēs tauki. 

Kad sīpoli un gaļa jau ir apbrūninājušies, pārkaisiet ēdienam maltus melnos piparus, visu samaisiet un gaidiet, kad līdz galam izvārīsies pelēkie zirņi.

Ja zirņi ir gatavi, ar caurdura vai sieta palīdzību nolejiet visu šķidrumu, kurā tie vārījušies. Beriet zirņus atpakaļ katlā, pievienojiet arī apcepto gaļu un sīpolus un visu samaisiet. Vēl tikai pāris minūtes pelēkos zirņus paturiet uz izslēgtas plīts, lai tie lēnām pasautējas.

Lieciet pelēkos zirņus bļodā un neaizmirstiet par kefīru! Lai labi garšo!

Atpakaļ
-