Premium kvalitāte
Latvijas uzņēmums

Skābeņu zupa ar miežu putraimiem

  • 150 g miežu putraimu
  • 2-4 vidēja lieluma kartupeļi
  • ~ 250 g žāvētu ribiņu
  • ~ 150-200 g mājās sālītu skābeņu
  • vārītas olas (skaits atkarīgs no ēdēju daudzuma)
  • krējums
  • ūdens
  • sāls

PAGATAVOŠANAS LAIKS

50min

PORCIJU SKAITS

2 cilvēkiem

IZCELSMES VALSTS

Latvija

Pagatavošana

Vispirms sagatavojiet visus nepieciešamos produktus, kuri būs skābeņu zupas ar miežu putraimiem sastāvā.

Ielejiet katlā ūdeni un gaidiet, līdz tas sāks vārīties. (Ūdens daudzums atkarīgs no tā, vai vēlaties šķidru vai biezu skābeņu zupu). Kamēr gaidāt, vairākas reizes noskalojiet bļodiņā putraimus, līdz skalojamais ūdens paliek tīrāks.

Lieciet katlā putraimus un vāriet 10 min. Pēc tam pievienojiet kubiciņos sagrieztus kartupeļus. Ik pa laikam noņemiet putas. Vēl pēc 10 min pievienojiet žāvētas ribiņas. 

Vāriet vēl apmēram 20-25 min.

Beigās pievienojiet skābenes un pavāriet vēl 5 min. Ja nepieciešams, pievienojiet arī sāli.

Skābeņu zupu lejiet bļodā, pievienojiet krējumu un uz pusēm sagrieztu vārītu olu.

Skābeņu zupa ar miežu putraimiem ir lielisks ēdiens pēc Lieldienām, kad mājās ir daudz vārītu olu, kas jānotiesā pēc iespējas ātrāk.

Kā norāda receptes autore, gatavojot šo zupu, ir jāatceras, ka ne visiem garšo putraimi.

Labu apetīti! 

Atpakaļ

Piemērotākie produkti

Miežu Putraimi

Graudaugi

-